Clean Green

SES10-managementulDeseurilor2

Denumire: Clean Green

locatie: Tomesti, jud Iasi, Regiunea Nord-Est

domeniu activitate :  servicii de managementul deseurilor

web-site: www.cleangreen.ro

Initiativa dezvoltata de partenerul ALLCONSULTING GROUP SYSTEM S.R.L, in ceea ce priveste infiintarea unei structuri de economie sociala, al carui obiectiv il va constitui prestarea de servicii de managementul deseurilor, in localitatea Puiesti, judetul Buzau, Regiunea Sud-Est, poate fi vazuta ca o contributie adusa de initiator in domeniul prevenirii si gestionarii deseurilor, si un angajament pe care acesta si-l asuma pentru obtinerea de beneficii in contextul mediului, societatii si economiei nationale.

Nevoia identificata de catre initatorul structurii de economie sociala nu se fundamenteaza pe date statistice, insa orice investitie sau initiative intreprinsa in domeniul deseurilor este incurajata prioritara si binevenita, intrucat constituie un “pas inainte” pentru cresterea calitatii vietii si a mediului inconjurator.

SES-ul infiintat isi va asigura sustenabilitatea pe seama propriilor venituri inregistrate prin activitatea derulata si in perioada post-implementare a proiectului. SES  se va sustine financiar prin intermediul prestarii serviciilor de sortare a deseurilor si de comercializare a fractiilor rezultate din sortare catre entitatile interesate (fabrici de sticla, de hartie, etc.). Totodata va incheia contracte cu persoane fizice si societati comerciale pe o perioada de minim 1 an. Din veniturile obtinute prin reciclarea deseurilor, SES se va orienta catre diversificarea bazei tehnice de management a deseurilor (ex. achizitia de mijloace de transport specializate, echipamente de sortare deseuri, etc) de gestionare a deseurilor, prin urmare cresterea numarului de contracte semnate si cresterea veniturilor pe termen lung.

Abordarea integrata a SES  in raport cu celelalte SES-uri dezvoltate in contextul proiectului se va realiza prin simplul fapt, ca la nivelul acestuia se vor identifica oportunitati de colaborare cu celalalte 10 SES-uri infiintate prin proiect in vederea promovarii conceputului de economie sociala si asigurarii dezvoltarii pe termen lung a SES-ului 10. In acest sens, SES 10 va colabora cu SES11 pentru cresterea gradului de calificare a personalului angajat si organizarea de cursuri in domeniul de managemet integrat a deseurilor. SES 5 – Amenajari peisagistice de mica sau mare anvergura/SES 6 – Productie de betoane vibropresate / SES 7- Prestari servicii amenajare de drumuri comunale, decolmatare si reabilitare santuri pluviale / SES 8 –  Servicii de coafura, frizerie si organizari evenimente vor recicla deseurile rezultate din activitatea de baza prin SES, in acest mod contribuit la dezvolarea durabila a localitatilor in care isi desfasoara activitatea de baza.