SES 11 – Dezvoltarea capabilitatilor si competentelor capitalului uman (formare profesionala) municipiul Iasi, judetul Iasi

SES11-class-377117_1920_2

Initiativa dezvoltata de partenerul Partenerul nr. 3 Centrul Roman de Interventie Sociala si Psihoterapeutica (CRISP), in ceea ce priveste infiintarea unei structuri de economie sociala, al carui obiectiv il va constitui cresterea oportunitatilor de ocupare prin dezvoltarea capabilitatilor si competentelor capitalului uman vulnerabil din mediul rural, in mun. Iasi, judetul Iasi, Regiunea Nord-Est, poate fi vazuta ca o contributie adusa de initiator in domeniul formarii profesionale, a promovarii unor resurse umane inalt calificate si adaptabile pe piata muncii, un angajament pe care acesta si-l asuma pentru obtinerea de beneficii in plan social si a intregii economii nationale.

Principalii clienti potentiali identificati in concordanta cu obiectul de activitate pe care structura de economie sociala isi propune sa il deruleze in contextul sau, vizeaza urmatoarele categorii:

  • Persoane juridice (SES 1-SES 10, angajati ai micro-intreprinderilor si IMM-urilor, etc;
  • Autoritati publice – primarie, alte organisme de stat;
  • Persoane fizice.

Pentru potentialii clienti identificati, SES-ul va pune la dispozitie un pachet de cursuri de formare profesionala diversificat si variat. Dispunand de o echipa de specialisti in domeniu, structura de economie sociala care se va dezvolta, va promova cursuri de formare profesionala in materii juridice sau avand ca obiect cunostinte colaterale.

Furnizarea serviciilor de ocupare profesionala va cuprinde:

  • servicii de formare;
  • consiliere profesionala;
  • asistenta profesionala;
  • orientare profesionala, calificare/recalificare;

Cursurile de formare avand ca obiect cunostintele colaterale vor fi orientate pe teme utile interdisciplinare.

SES-ul infiintat isi va asigura sustenabilitatea pe seama propriilor venituri inregistrate prin activitatea derulata si in perioada post-implementare a proiectului.